Ga terug

Bloemkool risotto met zalm en garnalen

Bereidingstijd50 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Risotto
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 pak bloemkoolrijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 a 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 250 ml groentebouillon
  • 1/2 citroen (rasp en sap)
  • 100 gr gerookte zalm
  • 100 gr hollandse garnalen
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 150 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • takjes dille
  • zout en peper
  • 40 gr boter (voor extra smeuïgheid)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Fruit de ui en knoflook even aan in wat olijfolie. Voeg 250 ml groentebouillon en het sap en de rasp van een 1/2 citroen toe en laat even verwarmen.
  • Neem een ovenschaal (ongeveer 22 x 30 cm), doe er een scheutje olijfolie in en doe de bloemkoolrijst in de ovenschaal. Kruid met peper. Giet het bouillon-en-uimengsel erover. Dek af met aluminiumfolie. Zet 15 min. in de oven.
  • Haal na 15 min. uit de oven en roer even om. Zet nu opnieuw 15 min. in de oven maar dek nu niet helemaal af maar laat het aluminiumfolie op een kier zodat de warmte onder de folie kan. Haal na 15 min uit de oven, roer om en verwijder de aluminiumfolie. Zet nu de schaal nog 10 min. in de oven zonder folie.
  • Haal uit de oven en roer om. Normaal gezien is alle sap nu verdwenen maar mocht  je toch nog een klein beetje sap hebben lepel dan het overtollige vocht uit de schaal. Meng nu 100 g gemalen Parmezaanse kaas, de garnalen en fijngesnipperde peterselie door de bloemkool. Je zal zien dat de kaas onmiddellijk smelt en alles smeuïg wordt. Wil je extra smeuïgheid, meng dan nog 40 g boter door het warme geheel.
  • Serveer direct op warme borden. Doe wat zalm over de risotto en dille. Besprenkel de zalm met nog een paar drupjes citroen. Wil je het extra mooi opdienen? Neem dan een uitsteekvormpje. Eet smakelijk!