Ga terug

Janssons frestelse/Janssons verleiding

Bereidingstijd1 uur 10 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Zweden
Trefwoord: Aardappel, Ansjovis
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 6 aardappels, geschild en in julienne gesneden
  • 2 grote uien
  • 1 blikje ansjovis uitgelekt en grof gehakt
  • 285 ml slagroom
  • 4 el panco
  • zwarte peper

Instructies

  • Verwarm oven voor op 180 graden (hete lucht)
  • Vet een ovenschaal in
  • Verdeel er de helft van de aardappels in julienne gesneden
  • Verdeel daarna de ui en de ansjovis erover
  • Eindig met de andere helft aardappels
  • Giet de room erover en bestrooi met de panco kruimels en zwarte peper
  • Dek de schaal af met aluminium folie en zet in de oven voor 20 minuten
  • Neem het aluminiumfolie eraf en bak nog 35 minuten in de oven totdat de aardappels gaar zijn en het broodkruim goudbruin
  • Lekker met een salade