Ga terug

Jambalaya

Bereidingstijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 1 el olijfolie
  • 100 gr chorizo plakjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 prei
  • 2 laurierbladen
  • 1 tl tijm
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 chilipeper
  • 250 gr basmatirijst
  • 600 ml groentebouillon (van blokje)
  • 4 trostomaten
  • 400 gr verse gepelde garnalen
  • peterselie en tabasco

Instructies

  • Snij de chorizo in stukjes en bak knapperig in olijfolie
  • Voeg de gesneden ui, knoflook, groene paprika, tomaten en prei toe en bak 10 minuten mee
  • Roer de tijm, laurierbladen, paprikapoeder en chilipeper erdoor en bak 1 minuut mee
  • Roer de rijst erdoor en bak kort mee. Doe de bouillon erbij en breng aan de kook
  • Zet deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes doorkoken tot de rijst gaar is en de bouillon opgenomen.
  • Voeg eventueel wat water bij als het droog wordt.
  • Voeg als laatste de garnalen toe en laat nog even koken tot de garnalen roze zijn en gaar.
  • Serveer met de tabasco en gesneden peterselie