Ga terug

Glasnoedels met garnalen

Bereidingstijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 200 gram glasnoedels
  • 200 grote garnalen
  • 6 lente-uitjes
  • 1 paksoi
  • 1/2 zakje worteltjes
  • 5 radijsjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 gele paprika
  • 2 el gehakte cashewnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el rijstwijn
  • 2 el koriander

Instructies

  • Maak de paksoi schoon en snijd hem in repen.
  • Snij de paprika, de lente-uitjes en komkommer in kleine stukjes. Snij de radijsjes in schijfjes
  • Pel en snipper de knoflook
  • Dep de garnalen goed droog en bestrooi ze met zout en peper.
  • Week de glasnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokendheet water.
  • Verhit olie op hoog vuur in een wok en bak de knoflook en de lente-ui ca. 1 minuut. Doe daarna de paprika, radijsjes en worteltjes en de paksoi erbij en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de garnalen toe roerbak nog ca. 3 minuten. Blus af met de rijstwijn
  • Giet de noedels af en meng ze met de overige ingrediĆ«nten. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Dien op en bestrooi met de koriander, cashewnootjes en komkommerstukjes.