Ga terug

Springrolls

Bereidingstijd30 min
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: Vietnamees
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 pakken rijstvellen a 12 stuks
  • surimi in reepjes uit elkaar gehaald
  • garnalen
  • gerookte zalm stukjes
  • avocado in lange repen
  • mango in lange repen
  • wortel julienne
  • bieten julienne
  • rauwkost
  • koriander

Instructies

  • Week de rijstvellen per stuk in warm water. Ze worden dan zacht en daarna kun je ze vullen met een mengsel van verschillende ingrediënten. 
  • Bijvoorbeeld wat avocado, surimi en bietenjulienne.
    Of zalm, rauwkost en koriander
    Of garnalen, worteljulienne en mango.
  • Vul ze steeds in de breedte met andere combi’s. Niet te vol, want ze moeten nog dicht kunnen. 
  • Als je klaar bent vouw je eerst de helft van je rijstvel van onder over de ingrediënten in het midden. Vervolgens vouw je de zijkanten naar binnen en rol je de rest van de spring roll op terwijl je de vulling stevig op zijn plek houdt.
  •  Ik eet ze het liefst zo natuurlijk mogelijk maar je kunt er zoete chilisaus of hoisinsaus bij serveren.