Ga terug

Tarte tatin

Voorbereidingstijd1 uur 50 min
Bereidingstijd50 min
Gang: Nagerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 6

Ingrediƫnten

  • 150 gr gezeefde bloem
  • 65 gr boter in klontjes
  • 65 gr fijne kristalsuiker (voor de bodem)
  • 6 appels (goudrenetten of jazz), geschild en in dikke plakken
  • 120 gr fijne kristalsuikers (voor de vulling)

Instructies

  • Gezeefde bloem in een kom, maak een kuiltje en doe er de klontjes boter en 5 eetlepels water in
  • Kneed tot een glad deeg en laat 1 uur rusten
  • Verhit oven tot 240 graden
  • Vet ovenschaal in en bestrooi met 65 gr fijne kristalsuiker
  • Leg de helft van de plakken appels in de schaal en bestrooi met 60 gr fijne kristalsuiker. Leg tweede helft appels erop en bestrooi met de andere 60 gr fijne kristalsuiker
  • Rol deeg op een met bloem bestrooide aanrecht tot een halve cm dikke cirkel en bedek de appels ermee en stop de randen in
  • Zet de taart 30 min in de oven
  • Keer de taart op een verhitte schaal en zet nog 10 minuten onder de grill tot suiker op de appels gekaramelliseerd is.
  • Dien warm op met ijs of slagroom