Ga terug

Orzo met garnalen en feta

Bereidingstijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterraan
Porties: 4

Ingrediƫnten

  • 200 gr feta in blokjes van 1 cm
  • 1 tl chilipoeder
  • 4 tl venkelpoeder
  • 3 el olijfolie
  • 250 gr orzo (of riso)
  • 3 tenen knoflook geperst
  • 3 dunne repen sinaasappelschil
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 500 ml groentebouillon (van bokje)
  • 400 gr rauwe gepelde garnalen
  • 30 gr basilicumblad

Instructies

  • Meng 1 tl venkelpoeder, 1/2 tl chilipoeder met de feta en 1 el olijfolie en zet weg
  • Bak geperste knoflook in pan met de olijfolie. Voeg rest van venkelpoeder en chilipoeder toe plus de sinaasappelschil.
  • Voeg hierna de tomatenblokjes, orzo en helft bouillon toe en breng aan de kook
  • Voeg beetje bij beetje andere helft bouillon toe en blijf steeds roeren tot vocht steeds opgenomen is
  • Laat koken totdat orzo gaar is en op risotto lijkt
  • Roer garnalen erdoor en laat ze in 3 minuten roze en gaar worden
  • Garneer met basilicum en gemarineerde feta