Ga terug

Orechiette met vega gehaktballetjes en burrata

Bereidingstijd45 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, burrata, orechiette, pasta
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 blikken tomatenstukjes a 400 gram
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 300 ml groentebouillon
  • 2 tl suiker
  • 2 tl balsamico
  • 500 gr orechiette pasta
  • 50 gr boter
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 bollen burrata
  • 10 groene olijven in plakjes
  • parmezaanse kaas geraspt
  • 2 pakken vega gehaktballetjes

Instructies

  • Bak de gehaktballetjes in olijfolie in een grillpan
  • Fruit de knoflook in een andere pan
  • Voeg de tomatenstukjes toe en de tomatenpuree en bak kort mee
  • Voeg daarna de suiker, bouillon en balsamico toe en breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen
  • Voeg op het laatst de basilicum toe
  • Kook intussen de pasta
  • Serveer de saus over de pasta en garneer met burrata, Parmezaanse kaas en de olijven. De gehaktballetjes serveer je ernaast.