Ga terug

Pici cacio e pepe

Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4

Ingrediënten

  • 250 gram pecorino
  • 40 ml olijfolie
  • 500 gram bloem
  • 100 ml water
  • snufje zout
  • 6 tl zwarte peper

Instructies

  • Als je de pasta niet zelf wilt maken, neem dan de dikste soort spaghetti die je kunt vinden of gebruik tagliatelle. Pici kun je soms ook kopen bij een Italiaanse traiteur.
    Wil je wel zelf de pasta maken? Meng dan 500 gr bloem, 100 ml water, wat zout en 20 ml olie en kneed er een elastische bal van. Voeg indien nodig bloem of water toe. Laat het deeg 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in vieren. Bestuif het werkblad met bloem en rol elk deel deeg uit tot de gewenste dikte. Snij in lange dikke repen en rol tussen je handen uit in dikke slierten. Kook de pasta in ruim water tot het beetgaar is, meestal in 10 minuten. Bewaar het pastawater voor de saus.
  • Doe de geraspte pecorino, 20 ml olijfolie en de zwarte peper (lekker veel als je van pittig houdt in een kom samen met wat pastawater en meng tot het een smeuïg geheel is.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en voeg nog wat pastawater toe als het geheel te droog is. Garneer met wat geraspte pecorino en zwarte peper.