Over mij

In 2019 ben ik gestart met het behalen van mijn internationale wijnbrevet: WSET 2. Inmiddels heb ik ook WSET 3 ‘in the pocket’! Maar mijn interesse voor wijn gaat al veel verder terug. 

Passie

Door de jaren heen heb ik heel veel gelezen en gehoord over wijn. Ook heb ik heel wat wijngebieden bezocht en heb ik ook veel soorten wijnen geproefd. Ik ben mij steeds meer gaan interesseren hoe wijn wordt gemaakt, hoe de kleur ontstaat, de geur die een wijn afgeeft en de verschillende smaken die je kunt proeven in wijn. Kortom de passie groeide steeds meer.

Hoe deze blog begon…

Tegelijkertijd ontwikkelden mijn vriend en ik een grote passie voor koken. Kregen we vrienden te eten dan zochten we naar de perfecte wijn-spijs combinatie. Ik vertelde er het verhaal over de wijn bij en waarom de wijn zo goed past bij de spijs. Zo ontstonden bij ons thuis steeds vaker mini-proeverijen. Mensen gaven ons complimenten over de keuze voor de wijnen bij de gerechten (en andersom). Om nog meer te leren over wijn en spijs heb ik mij in januari 2019 ingeschreven voor het internationale wijndiploma WSET 2 bij Wijnstudio in Den Haag.

Tijdens de wijnopleiding  liep mijn hoofd over met ideeën over wat ik wilde vertellen en delen. De beste wijn-spijs combi’s, recepten, leuke evenementen rond wijn en lekker eten, hot spots in binnen en buitenland…. noem maar op. Toen ben ik deze blog gestart. Om vooral mijn kennis en ideeën op te schrijven, te delen en te bewaren maar ook weer om nieuwe kennis op te doen via jullie!

Op reis

Inmiddels heb ik mijn WSET 2 en WSET 3 gehaald; met ‘distinction’.

Met deze persoonlijke blog wil ik jullie vooral inspireren op het gebied van wijn en spijs. En ondertussen leer ik continu bij. Ik heb al zo veel  interessante mensen ontmoet en ook weer nieuwe kennis opgedaan. Ik weet nog niet waar ik naartoe ga, maar een ding is zeker… ik ga op wijn- en spijsreis!

Reis jij mee?

Over mij

As you move through this life, you leave marks behind, however small. And in return, life leaves marks on you. (Anthony Bourdain)