Over mij

In 2019 ben ik gestart met het behalen van mijn internationale wijnbrevet: WSET 2. Maar mijn interesse voor wijn gaat al veel verder terug. 

Passie

Door de jaren heen heb ik heel veel gelezen en gehoord over wijn. Ook heb ik heel wat wijngebieden bezocht en heb ik ook veel soorten wijnen geproefd. Ik ben mij steeds meer gaan interesseren hoe wijn wordt gemaakt, hoe de kleur ontstaat, de geur die een wijn afgeeft en de verschillende smaken die je kunt proeven in wijn. Kortom de passie groeide steeds meer. Vanaf dat moment ben ik hierover gaan bloggen op instagram onder de naam miss.wine.and.dine.

Hoe deze webblog begon…

Tegelijkertijd ontwikkelde mijn vriend een grote passie voor koken. Kregen we vrienden te eten dan zocht ik de bijpassende wijn uit bij het gerecht. Ik vertelde er het verhaal over de wijn bij en waarom de wijn zo goed past bij de spijs. Zo ontstonden bij ons thuis steeds vaker mini-proeverijen. Mensen gaven ons complimenten over de keuze voor de wijnen bij de gerechten (en andersom). Om nog meer te leren over wijn en spijs heb ik mij ingeschreven voor het internationale wijnbrevet bij Wijnstudio in Den Haag. Mijn verhalen op instagram werden steeds uitgebreider. En mijn hoofd liep over met ideeën over wat ik wilde vertellen en delen. Wijn-spijs combi’s, recepten, leuke evenementen rond wijn en lekker eten, hot spots in binnen en buitenland…. noem maar op. Toen ben ik deze website gestart. Om vooral mijn kennis op te schrijven, te delen en te bewaren maar ook weer om nieuwe kennis op te doen via jullie!

Op reis

Met deze persoonlijke blog wil ik jullie dus vooral inspireren op het gebied van wijn en spijs. En ondertussen leer ik continu bij. Ik heb al zo veel  interessante mensen ontmoet en ook weer nieuwe kennis opgedaan. Ik weet nog niet waar ik naartoe ga, maar een ding is zeker… ik ga op wijn- en spijsreis!

Reis jij mee?

Silvia

Over mij

As you move through this life, you leave marks behind, however small. And in return, life leaves marks on you. (Anthony Bourdain)