Caprese taartje

Ben je op zoek naar een makkelijk en snel recept voor de feestdagen? Dan is dit Caprese taartje perfect! Je kunt het makkelijk voorbereiden door alle ingrediënten alvast voor te snijden. En met een steek ring staat het super feestelijk op je bord! Ik combineerde dit gerecht niet met een witte wijn maar met een frisse droge rosé. Een keer wat anders en een hele goede combi met de tomaten en basilicum.

Caprese taartje met rosé wijn

Dit taartje is gebaseerd op de bekende salade Caprese.  De salade Caprese bestaat uit in gesneden plakken tomaat en mozzarella en blaadjes basilicum.  Het wordt besprenkeld met een goede olijfolie en verder op smaak gebracht met wat zout. En net als de pizza Margherita heeft dit gerecht de kleuren van de Italiaanse vlag. Het zal je niet verbazen dat het dus een Italiaans gerecht is en om precies te zijn uit Napels.

V-Rosé uit Valencia

Hoewel een mooie Italiaanse witte wijn uit Campanie (denk aan een Fiano, Falanghina of Greco) hier zeker ook heerlijk bij smaakt, ben ik voor een rosé gegaan.  Niet uit Italië maar uit Spanje: V-Rosé.

V-Rosé komt uit Valencia maar aan de wieg staan twee Nederlandse vrienden die in 2017 hun droom waarmaakten: een eigen wijn maken. Op het label staat een vleermuis. Vleermuizen zijn namelijk de natuurlijke beschermers van de rijstvelden in Valencia. En rijst is net als goud voor Valencia want ze maken er de beste paella van! De rosé is mooi zalmroze van kleur. Met hele lichte tannines en aroma’s van grapefruit, rood fruit en bloemen past het perfect bij schaal- en schelpdieren, salades, zachte kazen en natuurlijk ook paella. Maar zeker ook bij dit Caprese taartje!

Makkelijk voorbereiden

Het Caprese taartje kun je makkelijk van tevoren voorbereiden door tussendoor de tomaten alvast voor te snijden, en ook de avocado alvast te schillen en in stukjes te snijden. Bewaar de avocado stukjes met pit dan worden ze niet bruin. De mozzarella snij je het liefst op het laatste moment zodat het niet uitdroogt.

Buon apetito/ Buen provecho!

Caprese taartje

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd20 min
Gang: Voorgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, caprese, mozarella, tomaat
Porties: 4

Ingrediënten

  • 2 bollen Mozzarella
  • 6 tros tomaten
  • 2 avocado's
  • verse pestosaus (bakje AH)
  • 4 blaadjes basilicum
  • olijfolie

Instructies

  • Snij de tomaten in blokjes (verwijder de binnenkant)
  • Snij de avocado in blokjes
  • Snij de mozzarella in plakjes
  • Maak met een ronde steak tartaar ring een taartje
  • Eerst wat tomaten en druk aan
  • Dan wat avocado en druk aan
  • Tot slot wat plakjes mozzarella en druk aan
  • Maak af met een toefje pestosaus en een blaadje basilicum
  • Wat olijfolie erover en klaar!

Bekijk ook het feestelijke voorgerecht Vegan Steak Tartaar!

error