Aglianico: tegenhanger van de Nebiolo

Je ziet het steeds vaker; wijn van druiven die (nog) niet zo bekend zijn. Zoals deze: de Aglianico. Benieuwd waar deze vandaan komt?

aglianico

Koningsdruif

Ik had van deze druif nog niet eerder gehoord dus ben ik het gaan opzoeken. Het schijnt de koningsdruif van Zuid-Italië te zijn, de tegenhanger van de Nebiolo (van de Barolo) uit het Noorden.

Veel body

En dat klopt echt… Deze biologische Aglianico van Di Majo Norante had heel veel body, veel tannines, kers, pruim en kruiden proefde ik. Eigenlijk past hij het beste bij een wildgerecht. Maar als vrienden deze bijzondere fles meenemen als cadeautje tijdens een wijnavondje, dan gaat hij natuurlijk open. En bij mijn sterkere kaas- en vleesplankje met mortadella en truffelsalami paste hij prima. Genieten!

Welke minder bekende druiven ken jij en die echt het proberen waard zijn?

kaasplank

error