Chardonnay en risotto: perfecte combi

Ik hou van de Italiaanse keuken. Voor een goede pasta of een heerlijke risotto kun je mij echt wakker maken. Gelukkig heb ik thuis ook nog eens een man die van Italiaans koken houdt. Zo maakte hij pas geleden deze risotto met zeevruchten, asperges en Parmezaanse kaas.

Risotto met asperges en garnalen
Risotto met asperges en garnalen

Argentijnse chardonnay

Ik koos als bijpassende wijn deze intense Argentijnse chardonnay reserva van Trapiche wines met de smaak van botertonen, tropisch fruit en vanille. De vanille en botertonen die je proeft komen beide door het feit dat de wijn op eiken is gerijpt. Reserva op een etiket geeft dit ook aan.

Complexe wijn

Trapiche is het eerste wijnhuis van Argentinie en hun wijngaarden liggen vlak naast de Andes, vrij hoog dus. Hierdoor worden de schillen van de druif dikker omdat ze zichzelf moeten beschermen tegen het sterke zonlicht. Dit maakt de wijnen van Trapiche complexer en krijgen ze meer body en daar houd ik wel van.

Wat is jullie favoriete Italiaanse gerecht en wat drink je erbij?

Trapiche chardonnay

error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vijf =