Zes wijnen
Ik volg WSET bij Wijnstudio in Den Haag. We krijgen de lessen bij Bosman Wijnkopers. We proefden in totaal 6 wijnen. We begonnen met drie witte wijnen: Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pecorino. Pecorino? Dat is toch een kaas? Klopt, maar het is ook een minder bekende druifsoort uit Midden-Italië. Twee rood: Valpolicella en Barolo (had ik in mijn post hiervoor toevallig net over geschreven). En 1 dessertwijn: Sauternes.
Systematisch proeven
En dan gelijk vergelijken en smaaknotities opschrijven volgens een systematisch schema. Wat zie je, wat ruik je, wat proef je en welk eindoordeel geef je? Best wel moeilijk, vooral dat ruiken en proeven. Want proef je nu kruiden of toch bloemen? En welk soort fruit is het nu dat je ruikt?
Gelukkig nog 7 avonden om dat onder de knie te krijgen en daarna examen!
Veel plezier met de cursus! Staat nog op mijn bucketlist voor ooit 😉
Dank je wel! Echt doen, zo leerzaam en leuk!