Mijn wijnreis begint!

Gister was het dan zo ver! Ik ben gestart met WSET 2! Nu al zo gaaf en mega interessant: hoe zit de smaak van wijn in elkaar, hoe werkt het met wijn en spijs en…gelijk al leren proeven (en uitspugen want je moet wel 3 uur lang bij de les blijven).

wijnreis

Zes wijnen

Ik volg WSET bij Wijnstudio in Den Haag. We krijgen de lessen bij Bosman Wijnkopers. We proefden in totaal 6 wijnen. We begonnen met drie witte wijnen: Pinot Grigio, Gewurztraminer, Pecorino. Pecorino? Dat is toch een kaas? Klopt, maar het is ook  een minder bekende druifsoort uit Midden-Italië. Twee rood: Valpolicella en Barolo (had ik in mijn post hiervoor toevallig net over geschreven). En 1 dessertwijn: Sauternes.

Systematisch proeven

En dan gelijk vergelijken en smaaknotities opschrijven volgens een systematisch schema. Wat zie je, wat ruik je, wat proef je en welk eindoordeel geef je? Best wel moeilijk, vooral dat ruiken en proeven. Want proef je nu kruiden of toch bloemen? En welk soort fruit is het nu dat je ruikt?

Gelukkig nog 7 avonden om dat onder de knie te krijgen en daarna examen!

Wset

error

2 gedachten aan “Mijn wijnreis begint!”

  1. Veel plezier met de cursus! Staat nog op mijn bucketlist voor ooit 😉

    1. Misswineanddine schreef:

      Dank je wel! Echt doen, zo leerzaam en leuk!

Reacties zijn gesloten.