Vermentino: ken jij deze druif al?

Toscane is een van de bekendste (en een van mijn favoriete) wijngebieden in Italie. Beroemde wijnen als Chianti, Vino Nobile en Brunello komen er vandaan. Maar ken je de Vermentino di Toscana al?

Vermentino

 

Tafeldruiven

De Vermentino is een minder bekende druifsoort in Toscane en komt oorspronkelijk uit Sardinie. Vermentinodruiven zijn eigenlijk grote goudgele druiven die lokaal ook gegeten worden als tafeldruiven. Best bijzonder want normaal gesproken zijn wijndruiven niet eetbaar.
Deze Vermentino di Toscana van Tenute del Cerro was citrusfris maar tegelijk ook vol en aromatisch. Je proeft wat peer en perzik en iets van amandel. Deze verschillende soorten basissmaken maakt deze wijn, hoewel licht qua body, vrij complex. Wil je hem proberen? Ik heb deze gehaald bij Gall & Gall.

Lekker met kabeljauw

In ieder geval een wijn die je echt moet proberen als je eens op zoek bent naar iets anders! Wij dronken hem bij vrienden die een heerlijke 5 gangen proeverij hadden samengesteld. Door de frisse maar toch volle smaak paste hij perfect bij de gebakken kabeljauw met bloemkool/passievruchtmousse.

Heb jij de Vermentino al eens geproefd? Ben benieuwd wat je ervan vond!

 

error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 7 =