Wijnbar: USA meets Portugal

Ik vind het bezoeken van een goede wijnbar altijd zo gezellig en interessant. Zeker als je ook professioneel advies krijgt.

wijnbar shiraz amsterdam alentejo wijn

Californische Chardonnay

Ik proefde vorige week in een van mijn favoriete wijnbarren in Amsterdam (Shiraz Jardin des Vins) een glas Chardonnay van het Californische wijnhuis Wente: houtgerijpt met de mooie naam Morning Fog. Precies de Chardonnay die ik lekker vind. Goudgeel van kleur, veel ‘tranen in het glas’, boter, vanille, appel… heerlijk!

Portugese Alentejo wijn

Mijn vriend dronk een Syrah van Artefacto (Luis Duarte) uit de Alentejo in Portugal. Die druif zie je niet zo veel in Portugal volgens mij. Ik mocht (moet, want tja ik moet leren proeven haha) een klein beetje proeven. Donkerrood, bijna zwart van kleur, veel body, kruidig, kers, maar niet te zware tannines. Aanrader dus voor degenen die van volle wijnen houden!

Ken jij nog leuke wijnbarren in Nederland?

Alentejo wijn

error