Chardonnay
De druif die verantwoordelijk is voor de wijnen uit de Chablis is de all time favorite Chardonnay. Chablis smaakt echter totaal niet zoals een Chardonnay. Dit komt doordat bij een Chabliswijn de druif en niet het hout de wijn ‘draagt’. Je proeft dus bij de Chablis echt de pure Chardonnay druif. Chablis wordt na de eerste rijping in eiken vaten van maximaal 6 jaar oud, nagerijpt in stalen vaten.
Mineraal
Chabliswijnen zijn droog, fris, fruitig, mineraalachtig en ziltig. Dit komt omdat de grond daar veel kalk bevat. Miljoenen jaren geleden was daar namelijk zee. De dikke kalklaag is gevormd door fossielen van miljarden schelpdieren die daar toen in leefden. Door die specifieke mineraal en zilte smaak gaat Chablis ook perfect samen met schaal- en schelpdieren.
Coquilles met karamel
Deze gebakken coquilles met een saus van karamel en peer zijn een perfecte match met een chablis. En lekker makkelijk te maken. Doe de warme karamelsaus in een mooi flesje of kannetje en serveer de saus aan tafel over de borden. Zo krijg je meteen een leuke en chique beleving bij je gasten!
Wat vind jij van Chablis en waar drink jij deze mooie wijn het liefst bij?
Coquilles met karamel en peer
Ingrediënten
- 4 grote coquilles
- boter
- 2 rijpe peren
- karamelsaus
- amandelschaafsel
Instructies
- Bak de coquilles in boter.
- Verwarm de karamelsaus in een pannetje. Doe er een beetje grof zeezout over en doe de saus in een leuk kannetje of flesje.
- Snijd de peren in stukken.
- Doe de coquilles op een mooi bordje en leg daarop wat peer en amandelschaafsel.
- Schenk aan tafel de warme karamelsaus over de coquilles.