Hippe Zeeheldenkwartier
Restaurant Amici zit in het hippe Zeeheldenkwartier. Ik ging er pas geleden uit eten. We werden super vriendelijk ontvangen door een van de eigenaren. Hij komt uit een Napolitaanse familie en koken zit in zijn bloed. Zijn vader heeft ook een Italiaans restaurant in Zevenhuizen, Borgo Antico. De hele avond was hij een echte gastheer en zorgde hij ervoor dat het ons aan niets ontbrak. Daar herken ik meteen een goed restaurant aan!
Verse antipasti
We werde geadviseerd om te starten met een antipasti. We kregen allerlei lekkere voorgerechtjes; schelpdieren in een pittige rode saus met zeekraal, bruschetta, garnalen met appel op een blaadje rode kool en diverse gegrilde groenten en mozzarella. Alles smaakte super vers en echt Italiaans!
Pasta al Tartufo
Daarna gingen we voor de specialiteit van het huis: pasta al tartufo. Een pasta met truffel die vers aan je tafel wordt bereid en geflambeerd in een grote Parmezaanse kaas. Gaaf om te zien en lekker!

Sangiovese blend
Erbij dronken we een Toscaanse Antinori Al Maestrelle; een intens rood-paarse blend van Merlot, Sangiovese (yeah, mijn favoriete druif!) en Syrah. Door de volle aroma’s van rood fruit, chocolade en een licht fris mintje ging deze wijn echt perfect samen met de truffelpasta. We hadden een klein beetje over en dronken hem daarom ook bij het dessert. En omdat het dessert vrij zoet was, paste deze minder zoete wijn juist prima bij het dessert. Benieuwd naar het dessert? Lees snel verder!
Zabaglione
Als je dan denkt dat je echt het lekkerste hebt gehad, stelde onze gastheer Zabaglione voor. Al zo vaak over gehoord maar we hadden dit dessert nog nooit geproefd. En weer kwam hij aan tafel om dit voor ons ‘live’ te bereiden. Als je de foto ziet dan hoef ik niet uit te leggen hoe goddelijk lekker dit was… Ik heb het recept gevraagd zodat we het ook zelf kunnen maken, of in ieder geval proberen. Lukt het niet? Dan zit er niets anders op dan snel weer bij Amici langs te gaan. En dat gaan we zeker doen!
Zabaglione
Ingrediënten
- 3 eierdooirs
- 3 eetlepels fijne kristalsuiker
- 15 cc wodka
- 45 cc moscato d'asti
Instructies
- Klop de eierdooiers met de suiker in een hittebestendige kom bleek en luchtig. Roer er beetje bij beetje de wodka en moscato door.
- Let op dat de pan niet heet wordt. Je moet je hand er nog steeds tegenaan kunnen houden. Haal het dan ook steeds van het vuur terwijl je steeds blijft kloppen.
- Schenk de Zabaglione in een mooi glas of serveer als saus over ijs.Lange vinger erbij en je hebt heaven on earth!